12 Mart 2016 Cumartesi

The Revenant - Diriliş Film Yorumu Konusu Fragmanı



   Film 25 Aralık 2015'de ABD'de sınırlı sayıda 8 Ocak 2016'da geniş kapsamlı olarak sinemaya girmesine karşın Türkiye'de 22 Ocak 2016'da izleyiciyle buluştu.
 Biyografi-western-macera-gerilim türünde iddalı bir senaryoya sahip film Altın Küre'de üç büyük dalda ödülü aldı.
  • En İyi Erkek Oyuncu (Drama): Leonardo DiCaprio
  • En İyi Film (Drama)
  • En İyi Yönetmen: Alejandro Innaritu
   Senaryosu Michael Punke'nin 2002'de yayınlanan aynı adlı romanından uyarlanarak yönetmen ve senarist Mark L. Smith tarafından yazılmıştır. Senaryo sınır sakini Hugh Glass 'ın (1780-1833) hayatından esinlenilmiştir. 
   Genel olarak filmin konusundan bahsedecek olursak Hugh Glass kürkleri için hayvanları avlayan bir kuruluş için çalışan bir tuzakçıdır. Fakat avlandıkları bölgelerde kendilerinden başka hem Kızılderililer hemde Fransız birlikleri kol gezmektedir. Bir av ertesinde bir boz ayı tarafından ölümcül şekilde yaralanan Glass'ı yavaşlamamak adına ekip ölüme terk eder. Fakat bölgeyi herkesten iyi bilen avcı Glass hayata tutunur ve yaraları yavaş yavaş da olsa iyileşir. Zira yaşama tutunması için oldukça geçerli bir sebebi vardır. 
    Bu filmi izlerken 1823 senesi Amerika'sının benzersiz güzelliğine,gizemine ve tehlikesine tanık olacaksınız. Film size onurun,aile bağlarının ve inancın derinliklerini aşılıyor. Keyifle İzlemenizi Dilerim.
Türkçe Altyazılı Fragmanını Aşağıdan İzleyebilirsiniz.

  

0 yorum:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe

Etiketler