31 Ağustos 2016 Çarşamba

Yapay Zeka (Artificial Intelligence) Film Yorumu/ Konusu/ Fragmanı


   Günümüzde hızla gelişen teknoloji hem filmlere ilham veriyor hemde hayal edilen filmlerin çekilmesine büyük olanaklar ve kolaylıklar sağlıyor. Yapay Zeka(Artificial Intelligence) filmi gelişen teknolojinin yönünü diğer bilim kurgu filmlerinden biraz farklı seçmiş ve bakış açısını bambaşka bir yönden bizlere sunmuş. Ailecek de izleyebileceğiniz sizi yer yer şaşırtan yer yer hüzünlendiren güzel bir film.
   Bilim kurgu-dram türünde ender rastlanan bir eser ortaya çıkarmışlar. 2001 yılı yapımı Yapay Zeka filminin IMDb puanı 7.1.  Filmin yönetmenliğini Steven Spielberg yaparken , filmin başrollerini Haley Joel Osment ve Jude Law paylaşıyor. 

   11 yaşında kendi halinde bir çocuk olan David'in diğerlerinden farklı olmasının bir nedeni vardır. O yapay zekaya sahip bir robottur. Ancak tıpkı insan gibi davrandığı ve kendi de insan olduğuna inandığı için aslında yapay zekaya sahip bir robot olduğu kolayca anlaşılmamaktadır. David çocuğu olmayan ailelere , canlı ve ciddi bir oyuncak olarak verilen bir araçtan başka hiçbir şey değildir. Bunun farkına varmasıyla birlikte , gerçekliğine kavuşmak isteyecek ve bunun için tehlikelerle dolu bir yolculuğa çıkacaktır.

Film Fragmanını Aşağıdan İzleyebilirsiniz



0 yorum:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe

Etiketler