15 Mart 2016 Salı

Facebook'da Gizlilik Arttırma ve Gizlenen Fotoğrafları Görmek Mümkün


    Chrome eklentisi sayesinde Facebook'daki gizlenen fotoğrafların bir kısmına ulaşabilir ve/veya gizliliğinizi arttırabilirsiniz. Nasıl mı? Fecoder isimli ücretsiz Chrome eklentisi sayesinde.
    
    Facebook üzerinde çalıştığı 'Graph Search' algoritmasıyla bazı içerikleri diğer kullanıcıların görmesini sağlıyor. Siz kendi duvarınızda gizleseniz dahi Fecoder Chrome eklentisi gizlediğiniz öğeyi çok kolay bir şekilde bulabiliyor.

    Nasıl İndirlir ? Nasıl Çalışır ?
Programı oldukça basit bir şekilde Chrome Web Strore'dan indirebilirsiniz.
Ardından fotoğraflarını görmek istediğiniz kullanıcının profil fotoğrafını açarak ve Fecoder'in Chrome'daki logosuna tıklayın. Hemen sonrasında "fotoğrafı aç" kısmına bastığınızda fotoğrafları bulmayı sağlıyor.
 
    Gizlilik Arttırma
    Uygulamayı kendi profili üzerinde kullanan kullanıcılar kendilerininde içinde olduğu gizlese dahi görünen fotoğrafları tarıyor ve ekleyen kişilerden bu fotoğrafları silmelerini sağlayarak gizliliği arttırabiliyor.

    Genel olarak eklentiyi yorumlayacak olursak etik dışı olduğunu ve de internet ortamı güvensizliğini bir kere daha görmüş oluyoruz. Bu yüzden diyoruz ki sizin özeliniz olan fotoğrafları videoları ve bilgilerinizi internet ortamında kullanırken dikkatli olmalısınız. Aksi taktirde bir çok kişinin başına gelen sıkıntılar sizinde kapınızı çalabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe

Etiketler