11 Mart 2016 Cuma

2016 YGS - LYS SINAV YORUMU VE TERCİH REHBERİ

13 Mart 2016 günü yapılacak olan YGS sınavına 2.126.681 aday başvurdu. Baraj puanının 140'dan 150'ye çıktığı YGS sınavında barajı geçemeyen öğrenciler LYS sınavına giriş hakkı kazanamayacaklar. Adaylar sınavda Türkçe, matematik, sosyal bilimler ve fen bilimleri olmak üzere toplam 160 soru çözecekler. Her yıl rekabetin giderek arttığı bu sınavla ilgili güncel paylaşımları bu sayfada bulacaksınız.

YGS sınavı öncesi dikkat edilmesi gerekenler
  • Sınav haftasında moralinizi bozacak durumlardan kaçının, daha çok yapmaktan keyif aldığınız aktivitelere yönelin ( Sizi bedenen ve zihnen yoracak aktivitelerden uzak durun)
  • Hafif yemekler yemeyi tercih edin ve normal uyku zamanlarınızda yatağınızda olun.
  • Sınav giriş evraklarınızız eksiksiz olduğundan emin olun, sınava gireceğiniz okulu ve dersliği mümkünse önceden görün. Bu heyecanınızın azalmasına bir miktar yardımcı olacaktır.
2016 YGS sınav yorumu

Sınav soru ve cevaplarını ÖSYM şimdiye kadar %20'sini açıklıyordu. Fakat sınava saatler kala ÖSYM yaptığı açıklamada bu sene sınav soru ve cevaplarının tamamını açıklayacağını duyurdu. Bu öğrenciler için büyük bir heyecan yaratırken sonuçların şeffaflığını da arttırdı. ÖSYM sınav soru ve cevaplarını açıkladıkdan sonra tahmini puanınızı YGS TAHMİNİ PUAN HESAPLAMA adresinden hesaplayabilirsiniz

2016 YGS/LYS tercih uygulaması ATLAS nedir?


Yök başkanı Yusuf SARAÇ'ın yaptığı açıklamaya göre öğrencilerin tercihlerini yönlendirebilmesi amacıyla ATLAS adında bir uygulama oluşturuldu. Atlas programı öğrenciler için güvenilir bir bilgi kaynağı olacak. Sınavlar sonrasında Atlas uygulaması ve tercih yönlendirmelerini bu sayfadan takip edebilirsiniz.

2016 YGS Sonuçları

Sınav sonuçlarının tam olarak açıklanma tarihi belli olmasa da sonuçlar  YGS SONUÇLARI adresinden açıklanacak.


0 yorum:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe

Etiketler