3 Ağustos 2016 Çarşamba

Akıl Defteri ( Memento ) Film Yorumu/ Konusu/ Fragmanı


   Hafıza nedir ? Neden gereklidir yada o olmasa nasıl yaşardık ? Hafıza her şeydir dündür bugündür ve yarını tayin edecek olandır. O olmadan hayatın ve dünyanın kaderini şansa bırakmış oluruz.
   Akıl Defteri ( Memento ) filmi hafızanın önemini mükemmel bir senaryo ve kurguyla gözler önüne seriyor.2000 yılı yapımı gerilim aksiyon tadında unutulmayacak bir film karşınızda. İMDb puanı 8.5 olan filmin yönetmen koltuğunda Christopher Nolan oturuyor. 

   Leonard Shelby , otel odalarında konaklayan ve sadece nakit ödemeler yapan biridir. Şık kıyafetler giyip , Jaguar marka araba kullanan Leonard , bir iş adamı gibi görünmektedir. Ama aslında hayatını ,
karısına tecevüz edip öldürmüş kişiyi bulmaya adamıştır. Lenonard'ın bu yolda ciddi bir sorunu vardır , kendisi çok ender rastlanan ve tedavisi mümkün olmayan bir hafıza kaybı problemine sahiptir. Hayatının kaza'dan önceki dönemi hatırlayabiliyorsa da bazen 15 dakika öncesinde nereye gittiğini ve nerede olduğunu dahi unutabilmektedir. İntikam onun için hiçte kolay olmayacaktır.

Film Fragmanını Aşağıdan İzleyebilirsiniz.





0 yorum:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe

Etiketler