10 Haziran 2016 Cuma

in Time ( Zamana Karşı ) Film Yorumu / Konusu / Fragmanı


    Değişik bir konu. İnsanı düşünmeye sevk eden ancak düşündüğünde değişik hissettiren bir film. Ne kadar süre ömrümüzün kaldığını hatta ömür olarak değilde saat olarak düşündüğümüzde ne kadar yaşayacağımızı bilsek neler olurdu acaba. Ve tabi yaşlanmamak cabası... Her yaşın ayrı bir güzelliği olduğuna inanlardanım ve bazı şeyleri bilmemek bizim için daha hayırlı sanıyorum. Ne kadar süre yaşayacağımızı bilmemek gibi. Ancak filme zamanın aslında ne kadar önemli olduğunu düşünerek izlersek yani aslında hakikaten geri sayım içinde olduğumuz bir hayatımız var ve  ne kadar süremiz kaldığını bilmiyoruz. Boş boş geçirdiğimiz onca süreye yazık değil mi? Ya bizim için son yaklaşmışsa? Sonumuzun yaklaştığını düşünerek yaşayıp her anın tadını çıkarmalı ve etrafımızda sevdiğimiz insanlarla örülü bir hayata en azından son kalan süremizde 'merhaba' demeliyiz ve unutmamalıyız ' Vakit nakittir. ' 
    Filmin  başrol oyunculuğunu Amanda Seyfried ve justin Timberlake üstlenmiş ve gayet başarılı bir oyunculuk sergilemişler. Yönetmen koltuğunda ise Andrew Niccol'u görmekteyiz. İMDb de 6.7 puana sahip olan filmin daha iyi bir sıralamayı hak ettiğini düşünüyoruz.
   
          25 yaşından sonra yaşlanmayan ve kollarında yazan saat göstergesindeki kadar yaşayabilen bir dünyada ve yaşam süresinin para ve güçle alınabildiği film ağırlıklı olarak iki konu üzerinde duruyor. Birincisi yoksul bölgede yaşayan insanların ailesini canlı tutmak için çalışıp zaman kazanması ikincisi ise zengin ve zamanı çok olan insanlar.


Filmin Fragmanını Aşağıdan İzleyebilirsiniz.




0 yorum:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe

Etiketler