25 Mayıs 2016 Çarşamba

Harry Potter Film/Kitap Serisi Yorumu/ Konusu/ Fragmanları


   İzlemeye doyamadığımız , yediden yetmişe büyük bir hayran kitlesine sahip olan , dostluğun ve samimiyetin vizyona girmiş hali "Harry Potter". 

   Harry Potter'ı , J.K Rowling bir gecikmeli tren yolculuğunda kafasında taslak olarak oluşturmuş sonrasında bunu kağıda dökerek dünya çapında milyonlarca satan 7 kitap ve Warner Bros'un yapımıyla 8 mükemmel film ortaya çıkmıştır.

   İlginç bir ek bilgi olarak , ilk yayımlamak istendiğinde (ABD'de) büyücülüğe özendiriyor diye kitabın basımına müsaade edilmediğini de ekleyebiliriz. Bir dönem Michael Jackson , Harry Potter'ı müzikal olarak olarak kullanmak istemiş fakat yazarımız J.K Rowling bu teklifi kabul etmemiştir. 

   Son dönemde çok popüler olan seri filmler ve kitapların asıl sorumlusu Harry Potter serisi ve Yüzüklerin Efendisi serisidir.

   Harry Potter Serisi'nin kitapları çok başarılı olmakla beraber filmlerinin de eksik yanı pek yoktur. Özellikle çekildiği yılların imkanlarına bakıldığında büyük bir emeğin eserleridir. 

   Kesilikle en az bir kere de olsa izlenmesi gereken seri filmlerden olduğunu düşünüyorum.

   Ailesi karanlık bir büyücü tarafından katledilmiş olan " Harry Potter'ın " büyülü dünyayla tanışmasıyla beraber peşini bırakmayan maceralar ve ailesinin katili olan karanlık büyücüyle olan mücadelesini seyredeceksiniz. Dostlukların önemini , kötü zamanlarda insanların psikolojisini ve tercihlerini çok farklı bir bakış açısıyla anlatan eşsiz bir kitap/film serisi.

Seri Sıralaması ;
Harry Potter ve Felsefe Taşı
Harry Potter ve Sırlar Odası 
Harry Potter ve Azkaban Tutsağı 
Harry Potter ve Ateş Kadehi
Harry Potter ve Zümrüdü Anka Yoldaşlığı
Harry Potter ve Melez Prens
Harry Potter ve Ölüm Yadigarları (Film'de bölüm 1 ve 2 olarak bölünmüştür)


Harry Potter ve Felsefe Taşı Fragmanı




Harry Potter ve Sırlar Odası Fragmanı




Harry Potter ve Azkaban Tutsağı Fragman




Harry Potter ve Ateş Kadehi Fragman




Harry Potter ve Zümrüdü Anka Yoldaşlığı Fragman





Harry Potter ve Melez Prens Fragman



Harry Potter ve Ölüm Yadigarları Fragman










0 yorum:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe

Etiketler