20 Nisan 2016 Çarşamba

Oldboy ( İhtiyar Delikanlı ) Film Yorumu/ Konusu/ Fragmanı


   Özgün bir konuya sahip olan Oldboy sinema tarihinin efsanelerinden biridir. Kurgusuyla sinema severlerin unutulmazlar listesinde kendisine yer bulmuştur.
   Film 2003 yılında çekilmiş , izleyici üzerinde büyük bir etki bırakmış ve IMDb'den 8.4 puan almıştır. Güney Kore yapımı olan filmin yönetmenliğini Park Chan-wook yapmıştır.  

   Yağmurlu bir gece yarısı Oh Dae-Su (Başrol Oyuncusu) yüzlerini dahi görmediği kişiler tarafından kaçırılır. Kendisini bir odaya hapsederler. Oda içerisinde ihtiyaçlarını karşılayacak tuvalet,banyo,tv vb bulunmaktadır. Kendisini kaçıran kişiler karısını öldürmüş, cinayeti de Oh Dae-Su'nun üzerine yıkmışlardır. Olayı televizyondan öğrenen Oh Dae-Su 15 yıl boyunca o odada hapsedilir ve kendisine hiç bir şekilde açıklama yapılmaz. Kim tarafından ne için kaçırıldığını bilmeden 15 yıl boyunca esir tutulan Oh Dae Su bu süre zarfında aklını kaybetmesin diye yemeklerine şizofreni hastalarında kullanılan ilaçlar eklenir.
   15 yıl sonra kaçırıldığı yerin yakınlarında bir yere bırakılan Oh Dae-Su kendisini kaçıranların ve neden kaçırdıkları konusunun peşine düşer.

   Film Fragmanını Aşağıdan İzleyebilirsiniz


 

0 yorum:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe

Etiketler